Tα εγκλήματα της Ελλάδας σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, όπως τα επισημαίνει o κ. Βαγγέλης Ροπόκης. Αποκαλυπτική-Αποκλειστική συνέντευξη

0

Ανάβει Φωτιές η συνέντευξη του πρώην Αντιδήμαρχου Πρέβεζας Βαγγέλη Ροπόκη : ‘’Δεν υπάρχει εκπροσώπηση για την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας είναι ανύπαρκτη είναι ένα ΜΗΔΕΝ -Η Ελληνική κυβέρνηση έχει διαπράξει ένα τραγικό λάθος εις βάρος των βορειοηπειρωτών, είχε τη στάση Μητριάς και όχι Μητέρας.’’.

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην Αντιδήμαρχος και γνωστός επιχειρηματίας της Πρέβεζας Βαγγέλης Πορίκης στο Η.Ν.Α (hellasnews-agency) μετά την ανακήρυξη του ως Επίτιμου Δημότη Δήμου της Βορείου Ηπείρου , αναζωπυρώνοντας το πολιτικό σκηνικό.

.
Ο Βαγγέλης Ροπόκης είναι γνωστός επιχειρηματίας του δήμου Πρέβεζας , διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και μέλος της Κεντρικής Ένωσης Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αντιπρόεδρος του Πας Πρέβεζας, με επιτυχημένη θητεία Γενικός Γραμματέας του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας ,μέλος του Χυτά Παραμυθιάς , μέλος σε κοινωφελείς Συλλόγους και Αντιδήμαρχος Πρέβεζας.Από το 2002 εκλέγετε δημοτικός σύμβουλος με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην εκλογική του Περιφέρεια είναι αρκετά αγαπητός για το κοινωφελές του έργο σε ευπαθείς ομάδες ,αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την δεινοπαθούσα κοινωνία των βορειοηπειρωτών ,τους καλοδέχτηκε στην Πρέβεζα με τους οποίους τον συνδέουν δεσμά ισχυρής φιλίας ακόμη και σήμερα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος μας μίλησε έξω από τα δόντια όπως άλλωστε συνηθίζει να πράττει .

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κ.Ροπόκη σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στην μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας .

1. Όπως έχετε δηλώσει επανειλημμένα όταν έχετε επισκεφτεί την Αλβανία και μάλιστα είχατε μείνει περίπου 3 χρόνια 1996-1999 .Τι σας οδήγησε να πειραματιστείτε στον επιχειρηματικό τομέα στο τότε διάστημα;

Είμαι ένας άνθρωπος όπου μου αρέσει να πειραματίζομαι και εκείνο το διάστημα οι συγκυρίες αν το θέλετε με οδήγησαν στην Αλβανία.Δυστυχώς , τα πράγματα δεν πήγαν καλά και αναγκαστήκαμε εγώ και οι οικογένεια μου να τα αφήσουμε πίσω όλα όσα χτίσαμε τα 3 χρόνια με πολύ κόπο και τα είδαμε να γκρεμίζονται σαν χάρτινος πύργος .

2. Τι γεύση σας άφησε η διαμονή σας στην Αλβανία κ .Βαγγέλη ;

Πικρή , πολύ πικρή θα έλεγα , βίωσα την σκληρή πλευρά της ζωής το 1997 στον πόλεμο όπου είχε ξεσπάσει κάτι το οποίο με στιγμάτισε , προσπάθησα να σταθώ στα πόδια μου ,κάτι το οποίο δεν έγινε εφικτό με αποτέλεσμα την οικονομική μου κατρακύλα .

3. Η πολιτική της τότε κυβέρνησης πιστεύετε πως είχε κύριο ρόλο στα επεισόδια του 1997;

Φυσικά και το πιστεύω και πιστεύω επίσης πως ήταν καταστροφική για την Αλβανία η κυβέρνηση Μπερίσια , ως αντίκτυπό στην κοινωνία και στους πολίτες όπου απαρτίζουν τη χωρά είτε λέγονται Αλβανοί είτε Έλληνες, ήταν μια χώρα υπο καθεστώς μαφίας .

4. Ποια η άποψη σας για την πολιτική εκπροσώπηση των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας έχουν πράξει τα δέοντα έως σήμερα ;

Στην Αλβανία δεν υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι ανύπαρκτη για μένα είναι ένα ΜΗΔΕΝ .Νομίζω σας κάλυψα δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω το θέμα.

5. Πως θα χαρακτηρίζατε την στάση της Ελλάδας προς τους Βορειοηπειρώτες, Μητέρας ή Μητριάς;

Στάση μητριάς θα έλεγα σε αρκετές περιπτώσεις , στην μεταχείριση των Βορειοηπειρωτών από την εκάστοτε κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να προσφέρει πολλά και δεν το έκανε.Υπάρχουν δε και αρκετές περιπτώσεις προσφορών του ελληνικού κράτους όπου από λάθος χειρισμούς και λάθος ανθρώπους αναξιόπιστους δηλαδή κάπου χάθηκαν στο δρόμο πολλές βοήθειες .

6. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα επιζεί ακόμη, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα και όχι από τις ενέργειες των ‘’ευεργετών’’ της .Ο λαός της (καταφρονιμένης)αυτής ελληνικής κοινότητας νοιώθει προδομένος από τα δικά του τέκνα αλλά και από την μητέρα πατρίδα Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έπρεπε να περάσουν 2 δεκαετίες ούτω σώστε οι ελληνικής καταγωγή πολίτες της Αλβανίας να νομιμοποιηθούν ως ‘’Έλληνες ‘’με Το δελτίο ταυτότητας .
Η αργοπορία από την Ελληνική κυβέρνηση να συναίνεση και να αποδεχτεί τους πολίτες ( αυτούς) ως Έλληνες ‘’τους υποβάθμισε στα μάτια της κοινωνίας ως πολίτες δεύτερης διαλογής πιστεύετε πως διαπραχθεί λάθος χειρισμός ;

Δεν μπορεί κανείς να σας υποβαθμίσει είστε γνήσιοι Έλληνες ,επιζήσατε ανάμεσα σε ένα θανατικό σε καιρούς δύσκολους και χθόνιους παλέψατε σαν παλικαριά, επιζήσατε από τα βασανιστήρια και κολαστήρια της Δικτατορίας , κρατήσατε την ορθόδοξη πίστη σας με νύχια και με δόντια .Εγώ το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως υποκλίνομαι στο μεγαλείο του Έλληνα που κουβαλάτε και δεν μπορεί κανείς να σας το αποσπάσει αυτό το αγαθό την πίστη σας και την ελληνική συνείδησή σας.
Όσο για την ελληνική κυβέρνηση έχει διαπράξει ένα τραγικό λάθος κατ’ εμέ όσον αφορά την νομιμοποίηση σας ως ‘ Έλληνες’’ κάτι το οποίο φυσικά δεν χρειαζόσασταν για σας αναφωνούμε Έλληνες γιατί απλά είστε.

Ποιοι είναι οι λόγοι της αργοπορίας λοιπόν κ.Αντιδήμαρχε;
Ο φόβος.

Τι εννοείτε;
Πίστευσαν πως με την νομιμοποίηση θα αλλοιώσετε το πολιτικό σύστημα ,πίστευσαν ότι η πολιτική σας συνείδηση κλείνει προς αντίθετή κατεύθυνση από την δική τους .

7. Σε ένα αρκετά σημαντικό θέμα τώρα για του Βορειοηπειρώτες της τρίτης ηλικίας.
Φυσικά και κατανοούμε την κρίση όπου έχει επέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια και δεν σας κρύβω ότι μας θλίβει βαθιά το γεγονός ,επίσης νοιώθουμε ευγνώμωνες για την καταβολή των συντάξεων για όσο και αν εισπράχτηκαν από τους υπερήλικες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας .Όμως ,εν έτει 2014 οι φήμες και οι δηλώσεις πολλών και αρμοδίων έπεσαν στο κενό ως αβάσιμες και αναξιόπιστες παίζοντας μπροστά στα μάτια των ανυπεράσπιστων υπερήλικων ένα βατερλό δίχως προηγούμενο .Ποια πηγή πηγάζει κατά τι γνώμη σας τον εμπαιγμό αυτό;

Πρώτον δεν υπάρχουν χρήματα ,το ταμείο είναι μείον ,πολύ απλά και δεύτερον πιστεύω ότι με αυτόν τον εμπαιγμό το μόνο που καταφέρνουν δυστυχώς είναι να χάσουν την φερεγγυότητα τους και ο κόσμος αυτό το κατανοεί και δεν μένει απαθείς .Τώρα εάν δοθεί ξανά η συνταξιοδότηση -πράγμα το οποίο εύχομαι η μέρα να φτάσει σύντομα – καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν τα δεδομένα τους γιατί με τον παρών νόμο το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεριζώσουν τους υπερήλικες από τον τόπο τους .Καλό θα ήταν να μεριμνήσουν άμεσα οι κυβερνώντες περί του θέματος σκεπτόμενη την κρίση την οποία διανύουν οι άνθρωποι αυτοί καθημερινά .

8. Οι Ελλαδίτες είναι ρατσιστές;

Δεν υπάρχει λαός που να μην κυλάει στο αίμα του ο ρατσισμός , όμως διαφέρει η συμπεριφορά του κάθε λαού δεν νομίζετε; ..Για παράδειγμα οι Έλληνες είναι ρατσιστές αλλά και εκείνοι που θα σου δώσουν εργασία να ζήσεις την οικογένεια σου .Απ’την άλλη υπάρχουν περιστατικά σε άλλες χώρες όπου ο ρατσισμός φτάνει και τα όρια της δολοφονίας νομίζω αυτή είναι η διαφορά μας , ο πολιτισμός.

9. Οι τελευταίες ενέργειες της Αλβανίας μαρτυρούν στα σχολικά βιβλία αλυτρωτικές συμπεριφορές , με αποτέλεσμα να δούμε και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Μπαιλή να καταδικάζει το γεγονός με δηλώσεις προ ημερών.Κατά πόσο αυτό συνάπτει με την ευρωπαϊκή συνένωση της Αλβανίας;

Η βλέψη μεγάλης Αλβανίας και οι αλυτρωτικές συμπεριφορές μας θυμίζουν άλλες εποχές ,σκοτεινές. Η κυβέρνηση Ράμα θα πρέπει να αποτινάξει από πάνω τις αυτές τις βλέψεις όσο είναι καιρός ,αν θέλει να ακολουθήσει την διαδρομή της ευρωπαϊκής ένωσης πριν να είναι αργά .Επίσης θα ήθελα να τονίσω πως ο καθείς μπορεί να πιστεύει οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε αυτό ο κος .Ράμα θα πρέπει να το αναλογιστεί στο έπακρο γιατί τα ‘’σύνορα’’ δεν τα βάζουν οι απλοί πολίτες αλλά οι κυβερνήτες.

evro-nea.blogspot.gr

Share This: