Περί εκλογών το ανάγνωσμα…

0

Γράφει ο Κώστας Παππάς
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι ίσως οι κρισιμότερες εκλογές στη Μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ο αριθμός των Βορειοηπειρωτών που θα ψηφίσουν σ’ αυτές τις εκλογές ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως γίνονται πλέον οι ρυθμιστές του εκλογικού αποτελέσματος.
Στην σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύσαμε ακούστηκαν πολλές υποσχέσεις από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα. Κάποιες αφορούσαν την γενικότερη κατάσταση της χώρας και κάποιες αναφέρονταν ειδικά στους ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο

Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν.

Πριν από λίγους μήνες ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει από την ΔΕΘ ότι μας αγαπάει δυο φορές κι ότι μας έχει στην καρδιά του ενώ την ίδια περίοδο κάποια κομματικά στελέχη της ΝΔ με καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο παρουσιάζονταν ως «Μεσσίες» που ήρθαν απ’ το πουθενά για να λύσουν τα προβλήματα μας. Μάλιστα προανάγγελλαν ανεύθυνα την υποτιθέμενη επαναφορά των συντάξεων. Ακόμη και ο ίδιος ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης, δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές διαβεβαίωνε μέσω τηλεοπτικών παρεμβάσεων πως ήταν «θέμα χρόνου» η επαναφορά των συντάξεων στους Ομογενείς. Μας πούλησαν για άλλη μια φορά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με μοναδικό σκοπό την προσέλκυση ψηφοφόρων. Από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα πέρασαν 9 μήνες. Οι συντάξεις δεν αποκαταστάθηκαν. Οι «Μεσσίες» εξαφανίστηκαν. Ο διοικητής του ΟΓΑ όμως παραμένει ακόμη στην θέση του ενώ θα έπρεπε για λόγους τιμής να είχε παραιτηθεί από καιρό.

smaras-dervitsani-1990

Βορειοηπειρώτησσα μάνα υποδέχεται με αγκαλιά τον Αντώνη Σαμαρά, ως Υπουργό Εξωτερικών, το 1990 στην Δερβιτσάνη.Βορειοηπειρώτησσα μάνα υποδέχεται με αγκαλιά τον Αντώνη Σαμαρά, ως Υπουργό Εξωτερικών, το 1990 στην Δερβιτσάνη.

Πριν λίγες μέρες ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά για πρώτη φορά να δεσμεύεται δημόσια για την επαναφορά των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών εντός του 2015. Ζητάει για άλλη μια φορά να τον εμπιστευτούμε δίνοντας του την ψήφο μας χωρίς το κόμμα του να κατεβάζει κανέναν Βορειοηπειρώτη υποψήφιο. Πλέον δεν τον πιστεύει κάνεις. Ο λαϊκισμός και οι διαδώσεις των συνεργατών που τον περιτριγυρίζουν τον εκάναν να φαίνεται αναξιόπιστος στα μάτια των Βορειοηπειρωτών. Κι αυτό θα του στοιχήσει.

Ας πάμε όμως να δούμε και το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατείνεται πως αντιπροσωπεύει το νέο, την Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ Μάλλον, υποτιμά την νοημοσύνη μας αν πιστεύει πως δεν βλέπουμε πως το κόμμα του αποτελείται από υλικά του παλαιού και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ.

Βίντεο: Ο μεγάλος «αγωνιστής» της «Δημοκρατίας» Μανώλης Γλέζος, στην κηδεία του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα που δολοφόνησε και αφάνισε τους Βορειοηπειρώτες, το 1985 στα Τίρανα. Κοιτάξτε και τον φασιστικό σταλινικό χαιρετισμό… Να θυμίσουμε ότι το 1959 είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος σε 5 χρόνια φυλακή, 4 χρόνια εκτόπιση και 8 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Διαχρονικά η Αριστερά έχει λειτουργήσει προδοτικά απέναντι στο εθνικό μας ζήτημα. Δεν είχαν, δεν έχουν και ούτε θα έχουν ποτέ στην ατζέντα τους το Βορειοηπειρωτικό. Για την Αριστερά ήμασταν πάντα πολίτες δεύτερης κατηγορίας, διότι, όχι μονό δεν μας βλέπουν ως συν Έλληνες άλλα δεν μας βάζουν ούτε καν στο ίδιο τσουβάλι με του λαθρομετανάστες για τα δικαιώματα των οποίων σκούζουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών που καταπατούνται ασύστολα από την Αλβανία ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Τους είδαμε όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν πορείες συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τον κάθε λαθρομετανάστη που είτε σκοτώθηκε είτε ήταν θύμα βίας στην περισσότερη των περιπτώσεων από συμπατριώτες τους λαθρομεταναστες-, δεν τους είδαμε όμως να κάνουν κάτι ανάλογο για την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς εθνικιστές μόνο και μόνο επειδή μιλούσε Ελληνικά.

Για την Αριστερά του Τσίπρα ήμασταν πάντα ακραίοι Γιατί; Επειδή ζητάμε όλα όσα ζητάει ο Τσίπρας και οι ομοϊδεάτες του για το κάθε παράνομο μετανάστη που έχει εισβάλει στην Ελλάδα, με την μόνη διαφορά πως εμείς ζητάμε δικαιώματα στον τόπο μας, δικαιώματα τα οποία τα έχουν κατοχυρώσει οι προγόνοι μας. Που τι κι αν τα έχει υπογράψει η Αλβανία, δεν τα σέβεται ούτε στο ελαχιστο.-

Δέκα μέρες πριν της εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο Facebook δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες και βίντεο από συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων και εκπροσώπους -ανώνυμης- Ομοσπονδίας Βορειοηπειρωτών, που στην ουσία ήταν 4-5 Βορειοηπειρώτες που μέχρι «χθες» υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ…

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ Á.ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÐÏÍÔÉÁÊÅÓ ÏÑÃÁÍÙÓÅÉÓ ÊÁÉ ÂÏÑÅÉÏÇÐÅÉÑÙÔÅÓ (EUROKINISSI/ÅÕÇ ÖÕËÁÊÔÏÕ)

Τον ακούσαμε να λέει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μια μεγάλη αριστερή, δημοκρατική και πατριωτική δύναμη βλέπει στο πρόσωπο των ομογενών – προσφύγων της χώρας μας ένα αναπόσπαστο μέρος του ελληνισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους ομογενείς μας και πρώτα από όλα, δεσμεύεται να αποκαταστήσει την πιο μεγάλη αδικία που υπέστησαν, με το εξοντωτικό κόψιμο, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της ομογένειας… Θεωρούμε υποχρέωσή μας, εθνική και πατριωτική υποχρέωση, να βοηθήσουμε για την οριστική ένταξή τους στον κοινωνικό και τον εθνικό κορμό… Θέλω όμως να σας επισημάνω ότι χρειάζεται μια νέα νοοτροπία και από τα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται. Δεν έχουμε τα περιθώρια, ούτε και είναι σωστό να μπούμε στην λογική οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων. Αυτό που ζητάμε να μεταφέρετε στα μέλη των συλλόγων σας ότι αυτοί που συναντήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ σας μίλησαν καθαρά, σας εξέφρασαν την αποφασιστικότητα και την επιθυμία τους να αποκαταστήσουν τις μεγάλες πληγές του Μνημονίου αλλά δε σας κορόιδεψαν. Δεν σας είπαν ότι όλα θα είναι ρόδινα την επόμενη μέρα. Σας ζητάμε να βάλετε πλάτη. Όχι μόνο για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αλλά για να ξαναστήσουμε όλοι μαζί την χώρα στα πόδια της…».

ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ  ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

Ο Τσίπρας θυμήθηκε τους ομογενείς. Τους βλέπει τώρα με άλλο μάτι Ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού (με δικαίωμα ψήφου βεβαίως, βεβαίως!). Θα αποκαταστήσει την αδικία με τις συντάξεις ΟΓΑ εφόσον (!) θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία (αλλιώς συντάξεις γιοκ!). Ζητάει την ψήφο των Βορειοηπειρωτών χωρίς να κατεβάζει το κόμμα του ούτε έναν Βορειοηπειρώτη υποψήφιο. Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τα υπόλοιπα κόμματα που θυμούνται τους Βορειοηπειρώτες κάθε φορά που έχουμε εκλογές και έχουν ανάγκη την ψήφο τους.

Άποψη μας είναι πως οι Βορειοηπειρώτες πρέπει ως κοινότητα να δείξουμε πως είμαστε υπολογίσιμη δύναμη ψηφίζοντας πρώτιστος τα δικά μας παιδιά και έπειτα πολιτευτές που έχουν σταθεί διαχρονικά δίπλα μας. Στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε την δικιά μας φωνή στην Βουλή.
Καλή ψήφο!

Πηγή: www.aftonomi.gr

Share This: