Ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ίγκλι Τοτοζάνι στο Δήμο Φοινικαίων

0

Ο Συνήγορος του Πολίτη κύριος Ίγκλι Τοτοζάνι μετέβη σήμερα τις πρωινές ώρες στη Φοινίκη , όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Φοινικαίων κύριο Λεωνίδα Χρήστου και το επιτελείο του, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ελλήνων κύριο Χρήστο Κίτσιο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η άμεση ενημέρωση του θεσμού αυτού με τα απτά προβλήματα του δήμου, αλλά και των πολιτών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος κύριος Λεωνίδας Χρήστου ενημέρωσε το Συνήγορο του Πολίτη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τονίζοντας ιδιαίτερα εκείνα που σχετίζονται με τη συγκρότηση της υποδομής του νέου Δήμου, με τις διογκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ προς το δημόσιο φορέα αλλά και προς τους ιδιώτες, με την αποχή της αστυνομίας στις διενέξεις και παραβάσεις προς την δημοτική και ιδιωτική περιουσία, με την έλλειψη επενδύσεων από το κράτος κλπ. Τόνισε επίσης ότι με τη νέα διοικητική διαίρεση είναι απαραίτητο ο μονάδα της αστυνομίας στην περιοχή να αναβαθμιστεί σε κανονική επιμελητεία όπως στους άλλους δήμους, πρότεινε να ενισχυθεί η διοίκηση της παιδείας και να συγκροτηθεί Γραφείο Παιδείας όπως στα άλλα γειτονικά δημαρχεία.

20160414_110711

Για το θέμα των υφαρπαγής των περιουσιών και τη σκόπιμη καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων του δήμου στα Δικαστήρια της Περιφέρειας ανάφερε το θέμα του Κωσταριού και της Κουλουρίτσας.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κύριος Χρήστος Κίτσος παρέδωσε στον Συνήγορο του Πολίτη επιστολή του προεδρείου του χωριού Κώσταρι υπογεγραμμένη από τον πρόεδρό του κύριο Ηλία Θάνο, η οποία παριστάνει αναλυτικά όλη την εμπλοκή κυκλωμάτων της διαφθοράς που επικράτησε από τότε που με πλαστά χαρτιά οι καταπατητές φερόμενοι ως κληρονόμοι του «Τζούλε Μέτα» εκμεταλλεύονται τις περιουσίες δίπλα στο μοναστήρι της Παναγιάς του Κώσταρι, ενώ το κράτος αδιαφορεί μπροστά στην πολύχρονη απαίτηση των κατοίκων για δικαιοσύνη.

Μετά απ’ αυτή την ενδιαφέρουσα διαβούλευση, συνάντηση με τον συνήγορο του πολίτη είχαν και εκπρόσωποι από το χωριό Κώσταρι, οι οποίοι μετέφεραν σε όλη τη διάστασή τους την ανησυχία για τη διεφθαρμένη δικαιοσύνη.

Με τη σειρά τους και οι εκπρόσωποι του χωριού Κουλουρίτσα, εξήγησαν στο Συνήγορο του Πολίτη και τη δική τους περίπτωση υφαρπαγής από τους «Τσαρτσαναίους», η οποία καλύπτεται από το Υποθηκοφυλακείο και από τα δικαστήρια με ανύπαρκτους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη δεσμεύτηκε να εξετάσει λεπτομερώς τις περιπτώσεις που ανέφεραν οι ομιλητές και στα δικαστήρια θα στείλει εκπροσώπους να παρακολουθήσουν την εξέλιξή τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άγιοι Σαράντα 14.04.2016

Share This: