Με υπερβόμβα και Καλάσνικοφ θα χτυπούσε ο Ξηρός και μετά θα την έκανε για Αλβανία

0

Βαρύς οπλισμός έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο που είχαν νοικιάσει για αυτόν με πλαστά στοιχεία, ένας άνδρας και μια γυναίκα, το καλοκαίρι του 2014.

Μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί το 2% του σπιτιού, όπου οι αστυνομικοί έχουν 9 καλάσνικοφ, δύο χειροβομβίδες και σφαίρες.

Το ένα καλάσνικοφ έχει διόπτρα και λέιζερ σκοπευτή, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ο Ξηρός και οι συνεργοί του θα το χρησιμοποιούσαν για να πλήξουν ανθρώπινο στόχο από μακριά. Παράλληλα, εντοπίστηκαν όλα τα κομμάτια του ρουκετοβόλου RPG και τρεις αντιαρματικες ρουκέτες.

Επιπλέον έχουν βρεθεί πυροκροτητές και καλώδια, ενώ θεωρούν ότι το βαρέλι με τα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης θα μετατρεπόταν σε υπερ-βόμβα, την οποία θα τοποθετούσαν μέσα σε αυτοκίνητο.

Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο σπίτι γιάφκα έχουν εντοπίσει χειρόγραφες σημειώσεις για την κατασκευή ισχυρής βόμβας και παγίδευση αυτοκινήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αστυνομικών κάνουν λόγο για πολιτικό ή οικονομικό στόχο από τον «Μανώλη» της 17Ν. Μάλιστα έχουν σαφείς πληροφορίες στα χέρια τους ότι ο Ξηρός μετά το χτύπημα θα διέφευγε στην Αλβανία, καθώς μέσα στο σπίτι έχουν βρεθεί χάρτες της Ηπείρου με σημειωμένα περάσματα, αλλά και χάρτες του πολεοδομικού ιστού της Αθήνας.

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, έχουν μπει τρία άτομα τα οποία είναι καθαρά και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και κινούνται στο περιβάλλον του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι 40 ετών.

Οι έρευνες στο σπίτι γιάφκα συνεχίζονται βήμα βήμα για την ανακάλυψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ έρευνες διεξαγονται και σε Λουτράκι, Αίγιο και Θεσσαλονίκη.

Share This: