Έρευνα του ΕΕΜΜ – MEGA για την κατάσταση του ιδιοκτησιακού στην Βόρειο Ήπειρο

0

– Να βγουν στην φόρα οι παρατυπίες των πρώην επάρχων που υπέγραψαν εις βάρος των χωριών και των ανθρώπων μας

Το Προεδρείο του  Κόμματος των Ελλήνων – ΜΕΓΑ  συνεδριάζει στο τέλος κάθε εβδομάδας σε κάθε  κέντρο των πρώην επαρχιών με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη. Το Σάββατο που πέρασε, συνήλθε στο κέντρο του Αλύκου, όπου αφού ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τα επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σχετικά με τα ιδιοκτησιακό, τη δημόσια τάξη, την εξέλιξη των εκλογών για τις δημογεροντιές και για τις οργανώσεις του κόμματος, επικεντρώθηκε στην μεγάλη υπόθεση της πρόσφατης μετωπικής επίθεσης αλβανών ιδιοκτητών στην περιοχή για την υφαρπαγή με νοθευμένα χαρτιά σημαντικών εδαφικών εκτάσεων στα χωριά μας. Ως η πιο νωπή περίπτωση αναφέρθηκε εκείνη της Κουλουρίτσας, όπου εκτός των άλλων αρκετοί κάτοικοι αυτού του χωριού κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους που έκτισαν με μεγάλο κόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Από τους διαχειριστές Η. Καλυβιώτη και Β. Στούκα ειπώθηκαν και αρκετά άλλα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στους φακέλλους των περιουσιών από την προηγούμενη διακυβέρνηση και ζήτησαν το θέμα αυτό να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα του κόμματος.

Τελικά, μετά από πολλές συζητήσεις το διευρυμένο προεδρείο αποφάσισε ώστε το επόμενο Σάββατο να ξεκινήσει η εκστρατεία του Κόμματος για την εις βάθος έρευνα του ιδιοκτησιακού σε όλη τη διάστασή του, καταγράφοντας με το επιτελείο νομικών  όλες τις περιπτώσεις των δικαστικών αποφάσεων που στηρίζονται σε πλαστά έγγραφα, προβάλλοντας και στιγματίζοντας όλες τις περιπτώσεις που οι τοπικοί άρχοντες υπέγραψαν εις βάρος των χωριών και των ανθρώπων μας.

Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Χρήστος Κίτσιος τόνισε ότι για την υπόθεση αυτή θα συνερχόμαστε απ’ εδώ και στο εξής κάθε εβδομάδα ώσπου να συνταχτεί ολοκληρωμένος ο φάκελος των προβλημάτων αυτού το τομέα και να προβληθεί τεκμηριωμένος στις κρατικές αρχές της χώρας και στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς για ωμή αθέτηση των διατάξεων της Σύμβασης Πλαισιού για τις Μειονότητες σχετικά με την ακεραιότητά της και το αναλοίωτό της.

Επικεφαλής της διοργανωτικής ομάδας ετέθη το μέλος του Προεδρείου κ. Πέτρος Μπερέτης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε ξανά για το θεματολόγιο της προηγούμενης ημερίδας για την παιδεία, το οποίο πρέπει να προωθηθεί ως αίτημα στην αλβανική πολιτεία για να δοθούν σωστές και μακροχρόνιες λύσεις.

Share This: