Έπαψαν τον Ηπειρώτη Στρατηγό Γιώργο Νίτσα από την θέση που κατείχε…

0

Το πρωί της Τρίτης, δημοσιεύθηκε η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο υπό τον Αρχηγό της, Αντιστράτηγο Δ. Τσακνάκη έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα την σταδιοδρομία του τον Ηπειρώτη Υποστράτηγο Γεώργιο Νίτσα τον οποίον προήγαγε στον βαθμό του Αντιστρατήγου και του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου της θέσης που κατείχε.

Καθ’ όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο κος. Νίτσας στάθηκε αρωγός στους αγώνες των Βορειοηπειρωτών σε κάθε αίτημά μας προς την ελληνική πολιτεία. Πρωταγωνίστησε σε διεργασίες που οδήγησαν σε κρίσιμες αποφάσεις που ισχυροποίησαν την θέση των Βορειοηπειρωτών στην ελληνική κοινωνία όπως η αναβάθμιση και επέκταση ισχύος των Ειδικών Δελτίων Ταυτότητος Ομογενούς. Καρποί των προσπαθειών του ήταν πολλές από τις απλοποιήσεις στις διαδικασίες έκδοσης ΕΔΤΟ και κτήσης ιθαγένειας.

Πολλές από τις παραπάνω προσπάθειες απέδωσαν χάρη στο ενδιαφέρον του επίσης Ηπειρώτη πρώην Αρχηγού της Αστυνομίας και μετέπειτα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο Αντιστράτηγος Νίτσας.

Αν και γνωρίζουμε ότι ο Γιώργος Νίτσας παραμένει στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και ενεργός στους αγώνες, νοιώθουμε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε για την μέχρι τώρα ανιδιοτελή αρωγή του και να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για την συνέχεια.

Share This: