Αλβανία: Καταστρέφονται χριστιανικές εικόνες μεγάλης αξίας με την υποστήριξη του κράτους

0
  • Το Κόμμα Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον καταγγέλλει:

Αυτές τις ημέρες στα Τίρανα οι αλβανικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές διέπραξαν ένα άλλο σοβαρό ολίσθημα εις βάρος του χριστιανικού πολιτισμού: Εικόνες μεγάλης καλλιτεχνικής και θρησκευτικής αξίας που είχαν κατασχεθεί από συλλέκτη και ήταν για μερικά χρόνια πεταγμένες σε μία γωνία της Εθνικής Πινακοθήκης, μεταφέρθηκαν χωρίς καμία προστασία απάνω σε ένα φορτηγάκι της αστυνομίας προς το Εθνικό Μουσείο. Οι περισσότερες απ’ αυτές υπέστησαν σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες. Το γεγονός αυτό κατήγειλλε ο αλβανός δημοσιογράφος Μπλεντιάν Κόκα και αρκετοί διανοούμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ανεύθυνη συμπεριφορά του κράτους κατά των χριστιανικών κειμηλίων που ευτυχώς σώθηκαν από την 50-χρονη αθεϊστική λαίλαπα του κομμουνισμού.

ikonat1_0

Το Κόμμα των Ελλήνων, ΕΕΜΜ-ΜΕΓΑ, που εν γένει αγωνίζεται να προστατεύει και αναπτύξει τις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες , καταγγέλλει αυτή την άξεστη συμπεριφορά των κρατικών αρχών έναντι των πολιτιστικών αξιών που παρήγαγε στη χώρα αυτή η ορθόδοξη κοινότητα και θεωρεί ότι τέτοιες πράξεις που επανειλημμένα βεβηλώνουν τα θρησκευτικά , τα εθνικά και πολιτιστικά σύμβολα θα πρέπει να στιγματιστούν ανεπιφύλακτα γιατί ακριβώς αυτές είναι που στη μακρόχρονη ιστορία προδιέγραψαν την καθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων και την απαξίωση των ελευθεριών, αξιών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

ikonat1_0

Επί της ευκαιρίας υπενθυμίζουμε ότι στο δικό μας χώρο, όπου οι πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες υπεραφθονούν, διαπράχτηκαν συνεχόμενες τέτοιες πράξεις, όσο με την αρχαιοκαπηλία τόσο και με τη διάρρηξη των ιερών ναών, οι οποίοι έχουν απογυμνωθεί από εικόνες και άλλα κειμήλια μεγάλης αξίας. Το κράτος όμως, σε όλη αυτή την πρωτοφανή έφοδο κατά των δικών μας κεκτημένων αξιών ήταν αδιάφορο και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργό.

Το Κόμμα των Ελλήνων όπως πάντα θα είναι αντιμέτωπο με τέτοιες πράξεις που καταφέρονται όχι μόνο κατά των δικών μας αξιών, αλλά και κατά των πολίτιμων θετικών πολιτιστικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και ηθικών αξιών όλης της ανθρωπότητας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share This: