Ο Ιωάννης Μπάρης μιλάει στην «Αυτόνομη» για το νεοϊδρυθέν φορέα ΚΕ.Ν.Ε.Λ

0

Ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας Επαρχίας Λιβαδειάς Ιωάννης Μπάρης μιλάει στην «Αυτόνομη» για τους λόγους που τον ώθησαν σε δημόσια παραίτηση καταγγέλλοντας προσπάθειες χειραγώγησης του συλλόγου από εξωτερικούς παράγοντες με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ενώ ταυτόχρονα εξηγεί τον σκοπό ίδρυσης του νέου φορέα με τον διακριτικό τιτλο «Κέντρο Νέων Επαρχίας Λιβαδειάς» (ΚΕ.Ν.Ε.Λ).

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Λίγους μήνες πριν όσοι παρακολουθούμε την βορειοηπειρωτική επικαιρότητα γίναμε μάρτυρες μιας εσωτερικής «διαμάχης» που ξέσπασε στην Νεολαία Επαρχίας Λιβαδειάς η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτησή σας. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν στην απόφαση αυτή;

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και για την δυνατότητα που μου δίνετε να τοποθετηθώ δημόσια για ένα θέμα το οποίο μπορεί να μην πήρε μεγάλη διάσταση ωστόσο θέλω να τονίσω πως η παραίτηση μου ήταν επιβεβλημένη καθώς όπως κατήγγειλα δημοσίως και πριν από λίγους μήνες ορισμένα μέλη του ΔΣ εκτελούσαν εντολές εξωτερικών παραγόντων με σκοπό την χειραγώγηση του φορέα προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων πράγμα το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με τον σκοπό ίδρυσης του φορέα ο οποίος δεν ήταν άλλος από την διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου μας. Μάλιστα την θέση αυτή επικρότησε με την αποχώρησή της από τον φορέα και η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της ΝΕΛ.

Καταγγείλατε εξωτερικούς παράγοντες που θέλησαν να χειραγωγήσουν τη Νεολαία Επαρχίας Λιβαδειάς με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων αλλά αντί αυτού φέρανε την διάλυση του φορέα. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Δεν θα ‘θελα να επεκταθώ σε πρόσωπα και καταστάσεις, τουλάχιστον προς το παρόν. Όμως εδώ κολλάει – με μια μικρή παραλλαγή – το ρητό «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι “αυτοί” κρυφό καμάρι».

Την προηγούμενη Κυριακή συνεδρίασε το ΔΣ του νεοϊδρυθέν συλλόγου «Κέντρο Νέων Επαρχίας Λιβαδειάς» όπου εκλεχτήκατε ομόφωνα πρόεδρος. Μήπως είναι μια βεβιασμένη κίνηση η δημιουργία του νέου φορέα;

Όχι αντιθέτως, η απόφαση για την ίδρυση του ΚΕ.Ν.Ε.Λ. ήρθε μετά από παρότρυνση πολλών νέων της Επαρχίας μας με κοινή απαίτηση όλων την ίδρυση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου φορέα μακριά από προσωπικά συμφέροντα. Το ΚΕ.Ν.Ε.Λ. ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους νέους  της Επαρχίας μας.

Είπατε προηγουμένως πως σκοπός του συλλόγου είναι η διατήρηση και η προώθηση των πολιτισμικών αξιών του τόπου μας. Πως θα γίνει αυτό; Μόνο με πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις και κλαρίνα; 

Κοιτάξτε, είτε το θέλουμε είτε όχι το κλαρίνο είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομίας και μ’ αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Ωστόσο μόνο αυτό δεν αρκεί. Εμείς ως ΚΕ.Ν.Ε.Λ. θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με διαφορές θεματικές ημερίδες, αλλά και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στην ιδιαίτερή μας πατρίδα επιδιώκοντας την συνεργασία και με άλλους βορειοηπειρωτικούς φορείς.

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα στέλνατε στους νέους της επαρχίας σας;

Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ενότητας αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές διαφορές. Χρειάζεται αγώνας και επαγρύπνηση γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και κάνεις δεν περισσεύει.

Πηγή: www.aftonomi.gr

Share This: